Monday, February 9, 2009

...JAMBATAN USANG...


Jambatan usang satu-satunya laluan
Haruskah aku terus melangkah
Di seberang sanakah cahaya itu
Aku masih buntu
Masih tidak tahu



Tidak pasti kurang yakin
Namun aku perlu mencuba
Apa yang akan berlaku
Seminit yang datang
Bukan ciptaanku
Aku kurang pasti



Masa terus berlalu
Jambatan usang masih di situ
Masa semakin suntuk
Mata dewa mulai tenggelam
Aku tetap buntu
Haruskah aku terus melangkah
Tanpa rasa ragu

Ya! Aku harus teruskan
Bisikan itu aku jadikan
Bekalan bila aku meniti nanti
Bisikan itu hembusan keyakinan
InsyaAllah aku sampai di situ...









Sunday, November 16, 2008

The A to Z of Friendship

What is friend? Someone who…

A- Accepts you as you are
B- Believe in you
C- Calls you just to say “Hi”
D- Doesn’t give up on you
E- Envisions the whole of you (even parts-in-progress)
F- Forgives your mistake
G- Give unconditionally
H- Helps you
I- Inspires you to be the best you can be
J- Just happy to be with you
K- Keeps you close at heart
L- Loves you for who you are
M-Makes difference in your life
N- Never judges
O- Offers support
P- Picks you up
Q- Quiets your tears
R- Raises your spirit
S- Says nice things about you
T- Tells you the truth when you need to hear it
U- Understands you
V- Values you
W- Walks besides you
X- Explains things you doesn’t understand
Y- Yells when you won’t listen and
Z- Zaps you back to reality…

Not need to have all those things just sincere enough to be friend is important without any reasons behind it…

Thursday, October 23, 2008

photo reject shop..??

melepak...




serabai...



play gal... opsssss...






chit chat...





berjiwa...>> jiwang<<...







ayu...? my name is yatie..not ayu...hehe




ulat buku...?






skema...? (nert..) oh...no.!!!


ranggi...?

















Wednesday, August 13, 2008

BLACK VS WHITE



what is black?



what is white?

wat is da different...?em..i tot it's same rite, black or white still COLOR....

just da COLOR...or...COLOUR...WARNA..or KALeR...

day time...white....??

nite...black...??

good...white...??

bad...black...??

clean...white...??

dirty...black...??

anybody know what is the definition of white and black??

....psssstt....maybe..TAIK CICAK...(LIZARD SHIT??!!!)

Tuesday, July 15, 2008

sindarella



apa yang bermain di fikiran kita..


x mudah dibaca semua...


walau sepakar-pakar manusia...


apa maksud cinta yang sering kita kata ..


yang sering kita sebut..


setahu aku cinta yang kita maksudkan itu cinta manusia ..cinta dunia...cinta harta


cinta..cinta..cinta..


cinta itu buta...


tapi..sbenarnya.cinta itu tidak buta...

manusia itu yang buta...kita yang buta

x dapat rasakan cinta pada siapa?


cinta = sayang...???


apa sayang juga buta? andai cinta itu buta?

sayang-menyayangilah sesama kita...









Friday, July 11, 2008

have u guys been in KaMpuNg CM....







central market...

station lrt terdekat : lrt putra pasar seni...

station terdekat komuter: kuala lumpur...

bus : rapid KL (yang lembab)

tapi lagi senang u guys naik train la kot...



central market dekat ng masjid jamek..kota raya..pasar seni..bus stand klang..pudu...


video
budak kecik dlm video tu baru 3~4 tahun..dia sll ikut ayah dia syed (adik siso kopratasa) pegi busking kat cm petang2..nak cari duit katanya nak tolong mama abah n abangnya yang ada cerebral palsy...mulianya hati dia x terbanding dgn pakaian lusuh dia tu... menjeritlah kau sekuat hati kau anak kecil..agar dunia faham akan maksudmu...


semua orang yang ada kat situ kebanyakkannya semua berjiwa seni..nak dikutkan dr pemakaian sampai ke pertuturan..kdg2 rasa seperti di dunia asing..space gila...i mean penduduk tetap la kan..klu sapa2 yang pergi juz nak singgah2..lepak2.. x da la aku panggil space..haha!!




yang aku selalu pergi CM sebab aku enjoy live music kat sana...lagu2 pon x mcm lagu kat station radio..byk sgt lagu cinta..cinta..cinta..cinta..da naik bosan da..kalu cinta yang berkembang x pa jugak..ni cinta yang terputus la..diputus la..memutus la...em..CINTA ITU BUTA...x payah la nak...meleleh sgt air2 hidung tu kalu da putus...cari je yang lain..bunga bukan sekuntum ...kumbang bukan seekor...haha..

em..banyak lagu2 kat buskingzone berunsur nilai2 murni..pasal kehidupan..ketuhanan..ada jugak lagu2 yang dari indon (bukan mcm peter pan aa..) iwan fals ,sawong jabo,bla3...kebanyakkannya berunsur pemberontakan...apa malaysian ada lagu2 macam tu?




cuba baca n hayati lirik by iwan fals ni....

...wakil rakyat seharusnya merakyat

jangan tidur waktu sidang soal rakyat...

..wakil rakyat bukan paduan suara

hanya tahu nyanyian lagu setuju....



*maka fikir2kan dan renungkan..sampai bila kita nak dibelenggu masalah ini...

awie nyanyi lagu iwan fals >>>BONGKAR!!!<<>itupon x boleh main kat station2 radio tempatan,pe case?

Bongkar !!!!!!! by Iwan Fals

Kalau cinta sudah di buang

Jangan harap keadilan akan datang

Kesedihan hanya tontonan

Bagi mereka yang di perbudak jabatan

O, o, ya o ... Ya o ... Ya bongkar O, o, ya o ... Ya o ... Ya bongkar

Sabar, sabar, sabar dan tunggu

Itu jawaban yang harus kami terima

Ternyata kita harus turun ke jalan

Robohkan setan yang berdiri mengangkang

Penindasan serta kesewenang-wenangan

Banyak lagi teramat banyak untuk disebutkan

Hoi! hentikan jangan di teruskan

Kami muak dengan ketidakpastian dan keserakahan

O, o, ya o ... Ya o ... Ya bongkar O, o, ya o ... Ya o ... Ya bongkar

Di jalan kami sandarkan cita-cita

Sebab dirumah tiada lagi yang bisa dipercaya

Orang tua pandanglah kami sebagai manusia

Kami bertanya tolong kau jawab dengan cinta

video

ala ..kalu ada berunsur kutuk mengutuk pon..kalu dah sapa2..mana ment***,wak** rakyat...terasa tu maksudnya ada la yang x kena..sapa makan cili sendiri la rasa pedasnya..



Manusia Setengah Dewa by Iwan Fals ( Album Manusia Setengah Dewa 2004 )

Wahai presiden kami yang baru
Kamu harus dengar suara ini
Suara yang keluar dari dalam goa
Goa yang penuh lumut kebosanan

Walau hidup adalah permainan
Walau hidup adalah hiburan
Tetapi kami tak mau dipermainkan
Dan kami juga bukan hiburan

Turunkan harga secepatnya
Berikan kami pekerjaan
Pasti kuangkat engkau
Menjadi manusia setengah dewa

Masalah moral masalah akhlak
Biar kami cari sendiri
Urus saja oralmu urus saja akhlakmu
Peraturan yang sehat yang kami mau
Tegakkan hukum setegak tegaknya
Adil dan tegas tak pandang bulu
Pasti kuangkat engkauMenjadi manusia setengah dewa

Masalah moral masalah akhlak
Biar kami cari sendiri
Urus saja moralmu urus saja akhlakmu
Peraturan yang sehat yang kami mau
Turunkan harga secepatnya
Berikan kami pekerjaan
Tegakkan hukum setegak tegaknya
Adil dan tegas tak pandang bulu
Pasti kuangkat engkau
Menjadi manusia setengah dewa

Wahai presiden kami yang baru Kamu harus dengar suara ini ....
.........................................................

akhir kata bagi sesiapa yang anggap CM black area...cuba fikir skli lagi...

WELCOME TO KAMPONG CM...

CM byk perubahan..itupon sejak2 under singapore nya management(itu la..bangunan seni kita pon nak bagi orang luar pegang..so ..pk2 kan la..tanya la orang2 atas kita yang terlalu disanjung2 tu..)



semua yang berkaitan seni and herittage ada secret recipies..oldtown white coffee..em..mcm2 lagi... n yang penting skali ,tempat nak wat batch white coat kat cm lorr...